Fogászati hidak Budapesten

A fogászati hidat akkor ajánlunk a páciensnek, ha egy vagy több foga hiányzik, amelyeket pótolni szükséges. Ennek a legegyszerűbb formája a három tagú híd, aminek két szélső eleme a páciens saját fogain vagy implantátumokon támaszkodik, a középső elem pedig a pótolandó foghelyet tölti ki. Előfordulhat, hogy a hiányzó fogak melletti fogak is sérültek, ami nem feltétlenül akadályozza meg a fogászati híd elkészítését. Ha az előbb említett sérült fogak gyökere egészséges, akkor alkalmasak a fogászati híd megtartására.

Fogászati hidak a Meditum Dental budapesti rendelőjében

A fogászati híd készítésének első lépéseként, a szakemberek az előkészített fogsorról lenyomatot vesznek. A lenyomat alapján a fogtechnikai laboratóriumban elkészítik a színében és formájában maradéktalanul a páciens fogazatába illeszkedő fogászati hidat. A három vagy több elemből álló híd két szélső koronája az előkészített, meglévő fogakra kerül, a középső tagot pedig ezekhez az elemekhez rögzítik, így helyettesítve a hiányzó fogat. Ezt követően a hidat a helyére próbálják, és egyéni igény szerint igazítják, majd az elkészült elemet véglegesen rögzítik, hogy aztán a kezelés végén a páciens egy esztétikus, a természetes fogakkal megegyező használati értékű új foggal távozhasson. 

A fogászati híd készítése - Meditum Dental II. kerület

A hiányzó fogak pótlásának a hidakon kívül egyéb módjai is vannak. Az egyik ilyen a kapcsokkal rögzülő kivehető részleges fogpótlás, ám ez esztétikailag gyengébb minőséget eredményez, ráadásul károsíthatja a szomszédos fogakat is.

Egyre népszerűbb módja a fogpótlásnak az implantátumok alkalmazása, amivel elkerülhetjük a szomszédos fogak sérülését. 

Fogászati hidak és más fogpótlások fájdalom nélkül

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Autem laudantium in adipisci ipsa optio quas id excepturi non, eos cupiditate, necessitatibus sapiente illo error. Vero adipisci quidem aut itaque labore.

Foglalj időpontot online!

Egy kattintással kiválaszthatod a neked megfelelő időpontot

Könnyen megtalálhat minket

Fogászati rendelőnk a Mechwart ligeti villamos megállótól 200m-re található a Margit híd irányában.

Telefon

+36 20 403 8968

Parkolás

Parkolásra a környék utcáit, illetve a Rómer Flóris u. 4. szám alatt található fizetős parkolót ajánljuk.

Vegye fel velünk a kapcsolatot! Kérésére visszahívjuk!

Elérhetőségeink

Telefon: +36 20 403 8968
E-mail: info@meditumdental.hu
Viber: +36 20 403 8968
Cím: H-1027 Budapest, 
Margit körút 38/A

Tartalom felhasználási feltételek

Nyitva tartás

Előzetes bejelentkezés alapján
fogadjuk pácienseinket!

H - P: 08:00-20:00


Időpontfoglalás