Fogszabályozás

Dr. Szabó Júlia

Dr. Szabó Júlia

Fogszabályozó és gyermek fogorvos

“A mosoly olcsóbb, mint az áram, de ugyanannyi fényt ad.”
Pierre abbé

Fogaink egészsége szervezetünk jólétének egyik alappillére, egy szép mosoly környezetünkre is pozitív hatással van.

Fogszabályozás közel állt a szívemhez, így az egyetemi tanulmányaim végén ezen az úton haladtam tovább. Számomra ez a szakma nem csak a fogak sorba helyezését jelenti, hanem egy gondosan elkészített terv megvalósítását, a fogak harmónikus elrendezését az egyén adottságaihoz mérten. Hiszen nincs két egyforma ember, viszont egy szép mosoly mindenkinek jól áll. Fontosnak tartom, hogy már gyerekkorban elkezdődjön az ismerkedes a fogorvossal és bizalommal térjen vissza hozzánk az egész család. Számomra öröm gyerekekkel foglalkozni és hosszútávú bizalmas kapcsolat kialakítására törekszem, miközben szakmailag tudásom legjavát igyekszem nyújtani.

A fogszabályozás nem csak a fogak egyenességéről, a mosoly tökéletességéről, hanem arról is, hogy a harapás funkcionálisan is megfelelő legyen. A jó harapást az ideálishoz közelítő fog- és állcsont pozíció határozza meg. Ha ez teljesül, akkor a mosolyt, az arcesztétikát, a rágást, és a fogak tisztíthatóságát kapjuk eredményül.

Gyermekkori fogszabályozás előnyei

  • Helyteremtés a torlódott fogazatban
  • Harmonikus arcprofil, jó harapási forma kialakítása az állcsontok növekedésének irányításával.
  • A kiálló elülső fogak rendezésével csökken a frontfogat érő trauma valószínűsége.
  • Helyfenntartás még elő nem bújt maradó fogak számára.
  • Csökken a későbbi esetleges foghúzás valószínűsége.
  • Legutolsó pont, de a legfontosabb: a gyermek folyamatos fogorvosi kontroll alatt van, így már kisgyermek korban bizalma lesz a fogorvos felé és könnyebben, gyorsabban sajátítja el a fogmosás rejtélyeit.

Foglalj időpontot online!

Egy kattintással kiválaszthatod a neked megfelelő időpontot

Soha nem késő belevágni olyan dologba, ami igazán foglalkoztat minket. A magabiztos megjelenés egyik legmeghatározóbb eleme a mosoly. Ha kényelmetlenül érezzük magunkat például egy fogaink közötti kis rés miatt, vagy nem vagyunk megelégedve azok pozíciójával, akkor erről testbeszédünk árulkodik. Eltakarjuk a szánkat és fogainkat, kezünket a szánk elé kapjuk, és mindez bizonytalanná, visszahúzódóvá tesz minket. A magánéletben, a munkában és az élet számos területén egészséget és önbizalmat szeretnénk közvetíteni a külvilág felé, ennek elérésében segíthet a felnőtt fogszabályozás is, hogy egy ÚJ MOSOLY SZÜLESSEN.

Rögzített fogszabályozó készülék

Rögzített fogszabályozó készülékek

Fém és kerámia brackettekből (tappancsok) és fém ívekből áll, a fogak külső felszínére rögzített fogszabályozó rendszer.
Az önligírozó rendszereknél a bracketbe (tappancsok) beépített speciális zárak rögzítik az íveket. Az önligírozó rendszer előnye, hogy nincsenek elszíneződésre hajlamos részek a készülékben, és könnyen tisztíthatóak.

Kivehető fogszabályozó készülék

Kivehető fogszabályozó készülékek

Kivehető fogszabályozó készülék készíthető egy vagy két állcsontra is, attól függően, hogy milyen eltérést kell kezelni. Előnye, hogy kényelmesebb, mint a rögzített fogszabályozó készülék és gyönyörű eredményeket érhetünk el vele. Kizárólag gyermekkorban alkalmazzuk.

Láthatatlan fogszabályozó készülék

Láthatatlan fogszabályozó készülék

A láthatatlan, kivehető sínes fogszabályozó rendszer lelke a 3D digitális tervezés. Ezért már a kezelési folyamat megkezdése előtt pontos képet kaphatunk a várható eredményről. Könnyű és kényelmes viselet egyáltalán nem zavaró, a beszédet nem zavarja. Étkezésnél, igen fontos találkozó, randi idejére kivehető! Felnőtteknek ajánljuk.

Gyakori kérdések

Bár a fogszabályozás bármilyen – akár idősebb – korban is javasolt lehet, mégis létezik egy ideálisnak számító életkor, amikor már érdemes kikérni a fogorvos véleményét. Azt az időszakot, érdemes megvárni, amikor már előbújtak az első nagyőrlők, melyekkel kialakul a hátsó fogak harapása. Ebben a korban szükség esetén bele lehet kezdeni egy fogszabályozó kezelésbe is,hiszen még lehet irányítani az állcsontok növekedését, ezért is fontos, hogy fiatal korban kezdjünk el ezzel foglalkozni,. Ez a legideálisabb kor a legjobb végeredmény és a legrövidebb kezelési idő eléréséhez. A fennálló eltéréseket ha korán észrevesszük nagymértékben javíthatjuk, és későbbi komplikációktól óvhatjuk meg a páciensünket Ennek megfelelően minél előbb felismerjük az eltérést, annál biztosabb, hogy hosszútávon egészséges fogai és gyönyörű mosolya legyen a kis páciensnek. A korai kezeléssel a gyermek önképét és önbizalmát együttesen fejleszthetjük.

Az ideális fogszabályozó készülék kiválasztásához személyes konzultációra van szükség. A konzultáción lenyomatvétel történik, majd arcfotót készítünk. Röntgenek, lenyomatok, a fotó analízis alapján kezelési tervet készítünk és ezt alaposan átbeszélve döntjük el, hogy melyik kezelés ideális a páciens számára. A kezelések időtartalma átlagosan egy és két év között van. A folyamat biztonságos levezetéséhez 4 hetente kontroll szükséges!

 Minden korban lehet fogakat szabályozni. A fogak mozgatásának biológiai alapja minden korban ugyanaz. A fogak csontban való áthelyeződése, azaz a csont átépülése, minden élő szervezet sajátja. A kezeletlen fogászati eltérések hosszú távon fogágy-betegséghez, a fogak elvesztéséhez, vagy egyéb betegségekhez is vezethetnek. A torlódott fogakat lehetetlen alaposan tisztítani, ami ínygyulladáshoz is vezethet. Ezekre a problémákra a fogszabályozás jelenthet megoldást. A fogszabályozást követően könnyen elérhetjük fogkefénkkel a fogak közötti réseket is, kisebb a szuvasodás és a fogkő kialakulásának esélye, így nem gyullad be az íny, nem alakulnak ki fogágy betegségek, ami a fogak kihullásához is vezethetne. Így tulajdonképpen a páciensnek a fogszabályozás egy új, magabiztos, mosolygós, önbizalommal teli életet ad.

A kezelési terv jelentősége többek között abban áll, hogy a probléma felmérése után, szakorvosunk szakmai tapasztalata alapján felméri a várható kezelés hosszát, várható költségét, ami elsősorban az elváltozástól függ. Átlagosan 1,5-2,5 évig tart. Ezalatt az idő alatt 4 hetente kell rendszeresen megjelenni a kezelőorvosnál aktiváláson. A fix fogszabályozó készülék eltávolítása után éjszakánként kivehető készüléket (ún. retenciós készüléket) kell viselni, amíg az elmozgatott fogak a helyükön nem rögzülnek tökéletesen.

• Rögzített fogszabályozók
• Kivehető fogszabályozók
• Láthatatlan fogszabályozó

Láttad már a fogszabályozós akciónkat?

Érdemes megnézned ajánlatainkat!

Könnyen megtalálhat minket

Fogászati rendelőnk a Mechwart ligeti villamos megállótól 200m-re található a Margit híd irányában.

Telefon

+36 20 403 8968

Parkolás

Parkolásra a környék utcáit, illetve a Rómer Flóris u. 4. szám alatt található fizetős parkolót ajánljuk.

Vegye fel velünk a kapcsolatot! Kérésére visszahívjuk!

Elérhetőségeink

Telefon: +36 20 403 8968
E-mail: info@meditumdental.hu
Viber: +36 20 403 8968
Cím: H-1027 Budapest, 
Margit körút 38/A

Tartalom felhasználási feltételek

Nyitva tartás

Előzetes bejelentkezés alapján
fogadjuk pácienseinket!

H - P: 08:00-20:00


Időpontfoglalás