Fogászati Kezelések

Fogászati implantátumok

A fejlett műtéti eljárásoknak és a felhasznált kimagasló minőségű anyagoknek köszönhetően az implantálás folyamata mára rutin eljárássá vált. A Meditum Dental a legmodernebb Bredent implantátumokat használja.

mik azok a fogászati implantátumok?

A fogászati implantátum alkalmazása a fogak pótlásának legkorszerűbb módja, mivel az eljárás végeztével a páciens úgy érezheti, mintha a saját fogait kapta volna vissza. A fejlett műtéti eljárásoknak és a felhasznált kimagasló minőségű anyagoknek köszönhetően az implantálás folyamata mára rutin eljárássá vált.
A Meditum Dental a legmodernebb Bredent implantátumokat használja.

A korai implantáció előnye

Amennyiben lehetőség van a foghúzást követően azonnal sort keríteni az implantálásra, akkor kevesebb műtétet kell elvégezni, mivel a rögtön a kihúzott fog helyére lehet beültetni az implantátumot. Fontos megjegyezni azt is, hogy ilyenkor megelőzhető az íny és a csont leépülése is.

Akár azonnali ideiglenes korona felhelyezésére is lehetőség van, ha az implantátum stabilitása ezt lehetővé teszi. Három-hat hónapos gyógyulási idő elteltével kerülhet fel a végleges korona az implantátumra.

Teljesen fogatlan állcsont vagy kiterjedt foghiányok esetén lehetőség van ideiglenes rögzített pótlás készítésére is. Ez jelenleg a legkorszerűbb implantációs technikának számít.

Mindenkinek lehet implantátuma?

Fogimplantátuma majdnem mindenkinek lehet, akinek foghiánya van. Ezt egy alapos száj- és röntgenvizsgálat elvégzése után lehet egyértelműen eldönteni, van-e bármi akadálya az implantátum beültetésének.

Minden páciensnél tudunk fogimplantátumot alkalmazni a hiányzó fogak pótlására, akiknél a fogimplantátum hosszú élettartama garantálható a megfelelő általános egészségi állapot és szájhigiénia meglétével. 

Míg a fogászati implantátum nagyon kevés kockázattal jár, mégis vannak olyan korból adódó állapotok, krónikus betegségek, vagy esetleges életmódbeli körülmények, amelyek kizárják az alkalmazásának a lehetőségét.

Kizáró okok lehetnek:

 • Tumoros betegségek 
 • Bizonyos gyógyszerek
 • Várandósság (mivel a röntgen vizsgálat elengedhetetlen)
 • Elégtelen mennyiségű csontozat az operálni kívánt területen
 • Gyenge száj- illetve foghigiénia
 • Fiatal kor, növésben lévő állkapocs (14-18 éves korban)
 • Túlzott alkoholfogyasztás
 • Bárminemű kábítószer- vagy gyógyszerfüggőség
 • Súlyos szívérrendszeri betegségek
 • Súlyos immunrendszeri problémák
 • Súlyos cukorbetegség (abban az esetben megoldható az implantátum amennyiben jól kontrollálható és szinten tartható az inzulin szint)
 • Súlyos vérképződéssel összefüggő betegségek
 • Súlyos véralvadás problémák
Milyen lépései vannak az implantálásnak?

1. Tervezés, megelőző vizsgálatok
A tervezés során felmérjük a pótolandó fogak számát, és helyüket.

2. Az implantátum beültetése
Ez a teljesen fájdalommentes beavatkozás kb 30-45 percet vesz igénybe.

3.  Gyógyulási szakasz
Az implantátum beültetése uán a 3-4 hónapnyi pihentetés következik, eközben a csont erősödni fog.

4. Felépítmény készítése és felhelyezése
A fogsor-lenyomat levétele után elkészítjük a tökéletesen pontos fogpótlást, amit felhelyezünk az implantátumra.

A fentebb ismertetett kezelési folyamat 2-3 alkalmat vesz igénybe, és 3-4 hónapig tart a gyógyulási, pihentetési folyamatot is beleértve.

A korszerű eljárásoknak és eszközöknek hála az implantálási lépések kezelései egyáltalán nem kellemetlenek, teljesen fájdalommentesek.

Vedd Fel Velünk a Kapcsolatot!

Kérésedre Visszahívunk

"*" a kötelező mezőket jelöli

Név*
Cím nélkül
Meditum Dental Fogorvosi Rendelő

1015 Budapest, Hattyú utca 16. földszint 1.

Fogászati rendelőnk a Mammut bevásárló központtal szemben nyíló utcában található. Parkolásra a környék utcáit, a Mammut, illetve a Millenáris parkolóit ajánljuk.

Térkép
Meditum Dental