Dr. Mosoni Annamária

Fogorvos

A Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán végeztem 2007-ben. Ezután az Egyesült Államok Florida államába költöztem, ahol 12 évig éltem és dolgoztam. Az ott megszerzett tapasztalataimat másfél éve Magyarországon kamatoztatom. Az USA-ban a fogászat nemcsak az egyik legfejlettebb a világon, de egyben nagyon páciensközpontú is. A Meditum Dental modern és családias rendelőjében ezt a mentalitást viszem tovább itthon is.

Az általános fogászati beavatkozások mellett nagy hangsúlyt fektetek a fogágybetegségek felismerésére és kezelésére is, hiszen ezek hazánkban népbetegségnek számítanak és a fogak elvesztésének egyik vezető okai.

Milyen Problémákkal Fordulhatsz

Dr. Mosoni Annamáriához?

  • Fogágybetegségek kezelése
  • Fogmegtartó kezelések: fogtömés, inlay, onlay overlay, gyökérkezelés
  • Fogászati profilaxis: elméleti és gyakorlati szájhigiénés oktatás és tanácsadás
  • Fogpótlás: koronák, hidak készítése, kivehető pótlások készítése, implantátumon elhorgonyzott pótlások készítése
  • Parodontológiai kezelések: fogkőeltávolítás, kürettálás
  • Szájsebészet: fogeltávolítás

Nekik Nálunk Lett

Új a Mosolyuk

Nyugodt szívvel, csak ajánlani tudjuk!

Emberséges, empatikus és szuper kedves, aranyos a Doktornő és az Asszisztens is! Nagyon nyugodt légkörben, ugyanakkor szórakoztatóan telt a kezelés. Egy másodpercre se gondol az ember a félelemre. Betegközpontú, profi munkával, profi Doktornő, profi Asszisztenciával! Köszönjük és további jó munkát kívánunk!

Sz. Orsolya!

Páciens

Nyugodt szívvel, csak ajánlani tudjuk!

Emberséges, empatikus és szuper kedves, aranyos a Doktornő és az Asszisztens is! Nagyon nyugodt légkörben, ugyanakkor szórakoztatóan telt a kezelés. Egy másodpercre se gondol az ember a félelemre. Betegközpontú, profi munkával, profi Doktornő, profi Asszisztenciával! Köszönjük és további jó munkát kívánunk!

Sz. Orsolya!

Páciens

Mit Tegyél

Ha Fogorvosra Van Szükséged?

Hívj minket ezen a számon:
+36 20 403 8968

Ügyfélszolgálatunk minden kérdésre felkészülten, örömmel várja hívásodat.

Foglalj időpontot fogászatunkba!

Pácienseinket csak előzetes bejelentkezés és időpontfoglalás után fogadjuk.

Gyere el hozzánk rendelésre!

Nálunk te és fogaid egészsége az első! Minden munkánkra garanciát vállalunk.

Fogadd ismerőseid gratulációit!

A gyönyörű mosoly neked is jár. Hívj minket bátran még ma, hogy neked is tökéletes fogaid legyenek!

A

Fogágybetegség Kezelése

Kevesen tudják, hogy a Magyarországon népbetegségnek számító fogágybetegség a fogak elvesztésének (a fogszuvasodás után) a második leggyakoribb oka.

A gyakori tévhittel ellentétben a “kilazult” fogak háttérében (néhány ritka kivételtől eltekintve) nem a genetika, hanem a nem megfelelő otthoni szajhigiéné, illetve a rendszeres rendelői fogkő eltávolítás hiánya áll.

Ez egyben jó hír is, hiszen ez azt jelenti, hogy ezek megvalósításával a betegség megelőzhető. Még jobb hír, hogy időben történő felismerése esetén viszonylag egyszerűen kezelhető is. Rendelőnkben a legmodernebb ultrahangos és kézi eszközökkel, szükség esetén gyógyszeres támogatással, valamint a megfelelő szaktudással rendelkező fogorvosaink segítségével a fogágybetegségeket hatékonyan és fájdalommentesen tudjuk kezelni.

Gyakran Ismételt

Kérdések

Az első és legfontosabb, hogy ha bármi furcsaságot, eltérést, duzzanatot vagy fájdalmat észlelünk, azonnal keressük fel szakorvosunkat. Ne habozzunk! Emellett fontos, hogy ne feledkezzünk el a féléves-éves szűrésről, ahol bármilyen probléma szinte a legelső perctől kiszűrhető, ezáltal korai terápiában részesülhet. Például a kis szuvasodás kisebb töméssel mindig jobb prognózisú!

Ha nem fordítunk kellő figyelmet a szájhigiéné fenntartására, a szájüregben lévő baktériumok felszaporodnak, és az alacsony pH-ú környezetben a „felpuhult” fogszövetet a baktériumok megtámadják, és elbontják. Kialakul a fogszuvasodás és üregképződés. Amennyiben felkeressük a fogorvost, a fertőzött fogszövetet a fúróval eltávolítja és az üreget tömőanyaggal tölti fel. A fog él és virul a beavatkozás után.

Ha a fogban lévő ér- és ideghálózatot is eléri a fogszövetet érintő bakteriális fertőzés, a fog begyullad. Visszafordíthatatlan esetben a fertőzött fogszövet eltávolítását ki kell terjeszteni a fogbélre is. Ekkor az ér- és idegképletek eltávolításra kerülnek, majd a tisztítás után a gyökérbe megfelelő anyagból tömés kerül. Ezután következik a fogkorona helyreállítása töméssel vagy koronával. A fog ekkor már egy „nem élő fog”, viszont a kezeléssel még jó ideig szájban tartható és jól funkcionál.

A kezelések igénybe vételéhez előzetes időpont-egyeztetés szükséges, melyet online, telefonon vagy személyesen is megtehetsz.

A legáltalánosabb eset, ha a fog olyan mértékben sérült, hogy töméssel már nem lehet helyreállítani. Ilyenkor a fog előkészítése után lenyomat készül, és a fogtechnikus készíti el a borítókoronát, melyet a fogorvos ragaszt be. Élő és gyökérkezelt fogra is készülhet korona. Készülhet esztétikai okokból, harapásemelés céljából és még sok egyéb jelenség indokolhatja.

Ha a fogívből egy közti fogat elvesztünk, megszűnik az ív egysége. Ekkor a rágáskor jelentkező erők nem tudnak megfelelően eloszlani a fogíveken belül, és néhány fog nagyobb erőhatásnak lesz kitéve. Ez meggyengíti a tartószerkezetét és emiatt szép lassan a fog megdől. A megdőlt fogak rágófunkciója csökken és tisztításuk is nehezebb, ezért előfordul, hogy hamarabb romlanak és veszítik el a páciensek őket.

Egy vagy több hiányzó fog pótlására alkalmas, a többi fogon (vagy implantátumon) elhorgonyzott, rögzített, esztétikus fogpótlás. Amennyiben a szájban lévő fogakon horgonyozzuk el, a hiányt határoló fogakat megfelelően kell előkészíteni pillérnek – mint egy koronához – s ehhez fognak kapcsolódni a hiányzó fogakat pótló hídtagok.

Olyan esetekben, ahova hídpótlás nem készíthető, de még vannak a szájban saját fogak, a hiány helyére kiterjesztett kivehető pótlás készülhet. Általában kicsivel nagyobb helyet foglal el a szájban, mint maga a foghiány, és a maradék fogakon van elhorgonyozva.

Teljesen fogatlan állcsontokra készíthető fogpótlás, mely nagyobb helyet foglal el a szájban, mint a korábbi fogazat, pótolja az elvesztett fogakat és csontozatot, megtámasztást ad az arc izmainak, emeli a harapást.

A fogkő szilárd lerakódás a fogazaton, mely szivacsos szerkezetének köszönhetően baktériumok millióinak ad otthont a szájban. Ezek a baktériumok súlyos ínygyulladást okozhatnak, amely betegség előrehaladtával ráterjedhet a fogakat körülvevő tartószerkezetre, meggyengítve az. Ebben az esetben előfordulhat, hogy a fogak kilazulnak, és elkezdenek mozogni. Extrém esetben a páciens ép fogait veszíti el a betegség miatt. A fogkövet csak professzionális eszközökkel lehet maradéktalanul eltávolítani, az otthoni szájápolás lehetőségei nem adottak az eltávolításhoz.

A fogainknak több felszíne van, mint amennyit el tudunk érni a fogkefével. Az egymáshoz fekvő fogak felszíneit a fogkefe nem éri el, a fogselyem viszont erre specializálódott. Felnőtt korban kifejezetten ezeken a területeken alakul ki fogszuvasodás, és innen indul az ínygyulladás is. Mindkét betegség megelőzhető helyes fogselyem használatával.

Számos fogászati beavatkozás teljesen fájdalommentes, azonban sajnos, ha már egy kialakult problémával keressük fel orvosunkat, előfordulhat kellemetlen érzés, Ezt szeretnénk megelőzni egy érzéstelenítő injekció alkalmazásával. A páciens ilyenkor teljesen érzéketlen a kezelésre nézve, sokkal nyugodtabban tudja elviselni a beavatkozást és a félelmet is csökkenti, hogy nem érez semmit a beavatkozásból.

Sára Filep
Sára Filep
2024-04-09
Életemben először ültem be úgy fogászati székbe, hogy nem volt gyomorgörcsöm. Folyamatos tájékoztatást kaptam, hogy éppen mi történik a kezelés alatt. Boldogan jöttem ki. Ajánlom mindenkinek aki hozzáértő profi szakemberekhez szeretne kerülni. ????
Mukii Dlakic
Mukii Dlakic
2024-04-06
Fogkőeltávolításon jártam Döme Adriènnél és fogtömésen dr. Freund Dávidnál. Teljesen elégedett vagyok, nagyon professzionális munkát végeztek.
Nikolett Angyal
Nikolett Angyal
2024-03-20
Nagyon professzionális, empatikus csapat. Több beavatkozáson is voltam, mindent fájdalommentesen oldottak meg, az összes folyamatról kellő részletességgel, érthetően informáltak. Dr. Freund Dávid és Döme Adrienn profi munkát végeznek :).
Tünde Orsos
Tünde Orsos
2024-02-28
Nagyon szép profi munka!!????☺️az eredmény pedig csodás nagyon nagyon szép!!!☺️????
Gombas Levente
Gombas Levente
2024-01-26
Maximális profizmus és kedves csapat dolgozik itt,fogkő eltávolításon és bölcsesség fog húzáson voltam,mindkettő még csak a kellemetlen is alig volt. Aki tényleg a legjobbakra akarja bízni a fogait ide jöjjön.
Georgina Szigeti
Georgina Szigeti
2024-01-11
Ultrahangos fogkő-eltávolítást vettem ma igénybe, amivel teljes mértékben meg voltam elégedve. Sőt a legjobb fogászati kezelésben/élményben volt részem. A rendelő, a mosdó igényes és a hangulat is kiváló. ????
Vajda Éva
Vajda Éva
2024-01-08
Kuponos fogkőeltávolításon voltam, a dentálhigiénikus nagyon kedves, felkészült, alapos. Az elszíneződések miatt javasolt homokszórást is, amit szintén nagyon precízen végzett. Minden apró folt eltűnt, köszönöm szépen, maximálisan elégedett vagyok. Csak ajánlani tudom :)
Fanni Engelhardt
Fanni Engelhardt
2023-09-05
Kedves és felkészült szakemberek,készségesen válaszoltak a felmerülő kérdéseimre.A választott kezelést teljeskörűen ellátták,a rendelő pedig tiszta és igényes.

Vedd Fel Velünk a Kapcsolatot!

Kérésedre Visszahívunk

"*" a kötelező mezőket jelöli

Név*
Cím nélkül
Meditum Dental Fogorvosi Rendelő

1015 Budapest, Hattyú utca 16. földszint 1.

Fogászati rendelőnk a Mammut bevásárló központtal szemben nyíló utcában található. Parkolásra a környék utcáit, a Mammut, illetve a Millenáris parkolóit ajánljuk.

Térkép
Meditum Dental