Fogászati Kezelések

Fogászati hidak

Ennek a legegyszerűbb formája a három tagú híd, aminek két szélső eleme a páciens saját fogain vagy implantátumokon támaszkodik, a középső elem pedig a pótolandó foghelyet tölti ki. Előfordulhat, hogy a hiányzó fogak melletti fogak is sérültek, ami nem feltétlenül akadályozza meg a fogászati híd elkészítését, ha az említett sérült fogak gyökere egészséges.

A fogászati hidakról

fogászati hidat akkor ajánlunk a páciensnek, ha egy vagy több foga hiányzik, amelyeket pótolni szükséges. Ennek a legegyszerűbb formája a három tagú híd, aminek két szélső eleme a páciens saját fogain vagy implantátumokon támaszkodik, a középső elem pedig a pótolandó foghelyet tölti ki. Előfordulhat, hogy a hiányzó fogak melletti fogak is sérültek, ami nem feltétlenül akadályozza meg a fogászati híd elkészítését. Ha az előbb említett sérült fogak gyökere egészséges, akkor alkalmasak a fogászati híd megtartására.

a híd elhelyezésének menete

fogászati híd készítésének első lépéseként, a szakemberek az előkészített fogsorról lenyomatot vesznek. A lenyomat alapján a fogtechnikai laboratóriumban elkészítik a színében és formájában maradéktalanul a páciens fogazatába illeszkedő fogászati hidat. A három vagy több elemből álló híd két szélső koronája az előkészített, meglévő fogakra kerül, a középső tagot pedig ezekhez az elemekhez rögzítik, így helyettesítve a hiányzó fogat. Ezt követően a hidat a helyére próbálják, és egyéni igény szerint igazítják, majd az elkészült elemet véglegesen rögzítik, hogy aztán a kezelés végén a páciens egy esztétikus, a természetes fogakkal megegyező használati értékű új foggal távozhasson. 

egyéb módszerek

A hiányzó fogak pótlásának a hidakon kívül egyéb módjai is vannak. Az egyik ilyen a kapcsokkal rögzülő kivehető részleges fogpótlás, ám ez esztétikailag gyengébb minőséget eredményez, ráadásul károsíthatja a szomszédos fogakat is.

Egyre népszerűbb módja a fogpótlásnak az implantátumok alkalmazása, amivel elkerülhetjük a szomszédos fogak sérülését. 

Vedd Fel Velünk a Kapcsolatot!

Kérésedre Visszahívunk

"*" a kötelező mezőket jelöli

Név*
Cím nélkül
Meditum Dental Fogorvosi Rendelő

1015 Budapest, Hattyú utca 16. földszint 1.

Fogászati rendelőnk a Mammut bevásárló központtal szemben nyíló utcában található. Parkolásra a környék utcáit, a Mammut, illetve a Millenáris parkolóit ajánljuk.

Térkép
Meditum Dental