Milyen fogkefét válasszunk? 2. rész

Az elektromos fogkefe

A szájápolás első és legfontosabb kelléke a fogkefe. Manapság ezer és ezer közül választhatunk, szín, forma, keménység alapján. Dönthetünk elektromos és kézi fogkefe használatáról, azonban a nagy kínálat mindig megnehezíti a választást, és könnyen a számunkra nem megfelelő mellett tesszük le a voksunkat.

Alapvetően azt vallom, az a legbiztosabb, ha egy fogorvosi konzultáció után vásároljuk meg új fogkefénket, hisz így a fogorvosi vizsgálat során felmért szájüregi állapotunkhoz tudunk megfelelő terméket beszerezni.

Ha elektromos fogkefére esett a választásunk nagyon rosszul igazából sosem járhatunk. Azonban itt is rendkívül fontos, hogy lehetőség szerint MEDIUM, azaz közepesen kemény sörtéjű fogkefefejet válasszunk készülékünkhöz.

Manapság két típusú elektromos fogkefe elérhető a piacon. A klasszikus, úgynevezett oszcilláló mozgást végző és az újabb típusú, ún. szónikus fogkefe. Előbbi oda-vissza forgó és függőleges mozgásokat végez, utóbbi pedig sok tízezer sepregető mozdulattal tisztítja fogainkat. A tisztító hatás mindkettőnél kiváló.

A készülékekhez legalább annyiféle fej választható, mint ahányféle kézi fogkefe létezik. Különböző keménység, gumilamellák, indikátor sörték, párhuzamos vagy keresztezett sörteállás.

Fontos megjegyezni, az elektromos fogkefét sosem úgy használjuk, mint a kézi fogkefét. Míg a kézi fogkeféhez számos technikát párosíthatunk, az elektromos fogkefe hatékonyságát úgy garantálhatjuk, ha a fogívünk minden felszínén szépen végig vezetjük a készüléket. Nem kell sikálni, forgatni, csak egyszerűen minden fog minden elérhető felszínére ráhelyezni pár másodpercig.

A különböző fogmosási technikákról ebben a cikkünkben olvashattok.

Fordulj hozzánk bizalommal és jelentkezz be konzultációra online!

📞 +36 20 403 8968
📧 info@meditumdental.hu
📍 1015 Budapest, Hattyú utca 16. Földszint 1.
📅 https://meditumdental.hu/idopontfoglalas/
Meditum Dental